Hectometerbordjes tonen maximumsnelheid

hectometer_snelheidsbordjesOm de weggebruiker frequenter te informeren over de maximumsnelheid op de weg, worden de hectometerbordjes op de hele kilometers voorzien van een snelheidsaanduiding.

Vanaf 1 juni worden op de A1, A2, A4, A12 en A15 de hectometerbordjes op elke hele kilometer aangepast en voorzien van een snelheidsaanduiding. Later dit jaar volgen de andere wegen.

Bij wegen met drie of meer rijstroken worden de hectometerbordjes ook links van de weg voorzien van een snelheidsaanduiding. Op de spitsstrooktrajecten worden de hectometerbordjes niet aangepast, omdat hier de snelheid frequent met kantelwalsborden wordt aangegeven.

Naast de nieuwe aanduiding op de hectometerbordjes zijn er sinds 27 maart ook extra mogelijkheden gekomen voor de weggebruiker om zich in de auto te laten informeren over de maximumsnelheid. Serviceproviders en app-bouwers hebben nieuwe reisinformatiediensten beschikbaar gesteld die tijdens de reis ook informatie geven over de maximumsnelheid.

Op 48% van de snelwegen in Nederland kan nu 130 km/h worden gereden. In de toekomst komen er steeds langere trajecten met één maximumsnelheid.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.