Fietsers moeten automobilisten overhalen te gaan fietsen

twentemobielHet zijn de regelmatige fietsers die verstokte automobilisten uit de auto moeten praten. Lukt ze dat, dan verdienen ze daar €1 per dag mee. De automobilist kan meer verdienen als hij gaat fietsen, tot €5 per dag.

Dat is de opzet van de Fietsactie van Regio Twente die daarvoor put uit de €9 miljoen van het Beter Benutten vervolgprogramma van het ministerie van IenM. De Fietsactie wordt uitgevoerd door Twente Mobiel, een mobiliteitsnetwerk waar meer dan 65 Twentse werkgevers bij zijn aangesloten.

De actie richt zich op automobilisten en huidige fietsers. Elke keer als de deelnemende automobilist naar het werk fietst – en dus de auto laat staan – krijgen beide medewerkers (ook de huidige fietser) een beloning.

Op een aanvraagformulier verklaart de automobilist dat hij tot dan toe gemiddeld tenminste de helft van zijn werkdagen met de auto naar het werk rijdt. En de aanbrengende fietser verklaart dat hij tot dan toe gemiddeld tenminste de helft van zijn werkdagen naar het werk fietst. Huidige fietsers kunnen maximaal 4 collega-automobilisten als potentiële deelnemer aandragen.

De deelnemer ontvangt een bandje met uniek nummer en een inlogcode. Het bandje moet
gedurende de gehele actieperiode (tot en met 30 november 2014) aan het stuur van de fiets van
de deelnemer zijn bevestigd. Iedere dag dat hij met de fiets naar het werk gaat, moet
hijj dat de dag ervoor op de persoonlijke webpagina aangeven. Een deelnemer moet minimaal 21 keer in de actieperiode geregistreerd op de fiets naar het werk zijn gegaan om in aanmerking te komen voor de financiële beloning.
Twente Mobiel en/of de werkgever controleert steekproefsgewijs het gebruik van de fiets.

Binnen de fietsactie 2014 is de deelname gemaximeerd op 400 Deelnemers. Als dat
aantal bereikt is, stopt de inschrijving

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.