Pilot SchoolDeal in Utrecht

schooldealBasisschool Kees Valkenstein in Vleuten (gemeente Utrecht) had onlangs de primeur van Schooldeal. Als ouders en leerkrachten van de school vijf dagen hun auto lieten staan – met name tijdens de spits – verdienden ze 25 euro per deelnemer.

De opbrengst wordt besteed aan verkeersprojecten op en rond de school. De pilot is een initiatief van Midden-Nederland Bereikbaar, als onderdeel van het project Reisadvies op Maat.

Met de SchoolDeal hoopt men bewust reisgedrag van ouders/verzorgers en leerkrachten te stimuleren.

Ze kregen daarvoor onder andere een persoonlijk reisadvies op basis van een leefstijlonderzoek en konden gratis alternatieven, zoals de e-bike, uitproberen.

De pilot krijgt van 16 tot en met 20 juni een vervolg in de vorm van een StraatDeal, ook in Vleuten-De Meern. Beide pilots worden uitgevoerd door SOAB.

Binnen het project Reisadvies op Maat wordt op drie locaties getest in hoeverre gedragsverandering in het verkeer optreedt als reizigers persoonlijk reisadvies krijgen en/of alternatieve vervoermiddelen krijgen aangeboden. Het gaat om pilots in de woonwijk Vleuten-De Meern, het St. Antonius Ziekenhuis en bij het bedrijf CapGemini.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.