Sluiting Dutch Cycling Embassy afgewend

dce

De dreigende sluiting van de Dutch Cycling Embassy lijkt afgewend. Staatsecretaris Mansveld heeft voor de komende drie jaar een bijdrage van 2 ton jaarlijks toegezegd.

Ondanks herhaalde toezeggingen door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu dreigde het Dagelijks Bestuur van de Dutch Cycling Embassy de deuren te moeten sluiten omdat de overheid haar rol en bijdragen in dit Publiek Private Partnerschap niet zou nakomen.

Bij de DCE zijn 20 Nederlandse bedrijven maar ook gemeenten, universiteiten, ngo’s, de Fietsersbond en het Fietsberaad aangesloten. De DCE werkt samen aan de wereldwijde promotie van de Nederlandse fietsinfrastructuur, fietskennis en fietsproducten.

De Dutch Cycling Embassy is als publiek-private samenwerkingsverband mede op verzoek van het toenmalige ministerie van Verkeer & Waterstaat (V&W) opgezet. ‘Het Rijk heeft bij de start aangegeven ook financieel te willen bijdragen aan DCE, zowel vanwege het overnemen van deze publieksfuncties als vanwege het exportbelang’, aldus de DCE. ‘In juni 2014 heeft I&M aangegeven alles op alles te zetten om sluiting van de DCE te voorkomen. Maar naast de bijdragen en aanvullende overbruggingsregelingen van de (private) deelnemers is van het Rijk nog geen euro ontvangen. Inmiddels nemen de internationale verzoeken toe, maar kunnen we de salarissen van de medewerkers niet meer betalen.’

Naar aanleiding van deze noodkreet heeft staatssecretaris Mansveld nu laten weten alsnog met twee ton per jaar over de brug te komen, voor de komende drie jaar.

 

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.