Proef afschaffing betaald parkeren Den Helder

CC BY-SA 3.0, Wikipedia
CC BY-SA 3.0Wikipedia

Vanaf 1 december is in de gemeente Den Helder het betaald parkeren tijdelijk afgeschaft. Het gaat hierbij om een proefperiode tot medio 2018.

De proef is tot stand gekomen onder druk van de ondernemers in de binnenstad. Die verwachten daardoor meer klanten te trekken.

De deel van gemeenteraad volgde de ondernemers daarin en nam begin november het besluit om betaald parkeren af te schaffen, tegen de zin van het college die nog financiële dekking moet vinden voor de pilot die in 2017 al tot ruim 2 ton minder aan parkeerinkomsten leidt.

Met de invoering van gratis parkeren vervalt ook de noodzaak voor het gebruik van de bewonersvergunning, bedrijvenvergunning, diensten vergunning en/of (de) bezoekerskaart. Teveel betaald parkeergeld wordt gerestitueerd.

In Nijverdal doet zich een vergelijkbare situatie voor. Ook daar is parkeren op maaiveldniveau vanaf 1 december gratis. Parkeren in de parkeergarage blijft gewoon 1 euro per uur kosten. Ook de blauwe zones in het centrum blijven gehandhaafd. Deze opschorting van het betaald parkeren op straat is het gevolg van een motie van de vijf coalitiepartijen die tijdens de begrotingsvergadering werd ingediend en aangenomen. De gemeente loopt met de tijdelijke opschorting van betaald parkeren vooruit op de verwachte beslissing het betaald parkeren definitief af te schaffen. Die beslissing maakt deel uit van een centrumplan om van Nijverdal weer een sterk regionaal koopcentrum te maken.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.