Graumans

Beleidsadviseur Openbaar Vervoer – Provincie Noord-Holland

Beleidsadviseur Openbaar Vervoer
Directie Beleid, vacaturenummer BEL-MOB-3311-5

De organisatie
Een provincie waar het fijn is om te zijn. Waar je met plezier woont, werkt en recreëert. Waar je snel en veilig van A naar B kunt komen. Waar altijd iets gebeurt. Dat is Noord-Holland. Dáár zetten zo’n 1.000 betrokken medewerkers zich dagelijks voor in.

Aantal uren per week
Fulltime (36 uur)

Functie-inhoud
Ga met ons de uitdaging aan
Reken jij resultaatgerichtheid,  bestuurlijke effectiviteit en initiatief tot jouw kerncompetenties? Heb je  daarnaast ook kennis en ervaring  van programma- en projectmanagement  op het gebied van verkeer en vervoer en vooral openbaar vervoer, dan ben jij onze nieuwe collega bij de sector Mobiliteit.

Vanuit hartje Haarlem ben je als beleidsadviseur openbaar vervoer verantwoordelijk voor de verbetering van  de snelheid en betrouwbaarheid van het OV in Noord-Holland zodat efficiënt met beschikbare exploitatiemiddelen wordt omgegaan. Een ambitieus programma, omdat veel projecten op gemeentelijk grondgebied spelen. Wegbeheerders van gemeentelijke wegen moeten vaak een afweging maken tussen de doorstroming van het autoverkeer, de veiligheid van het fietsverkeer en de doorstroming van het openbaar vervoer.  Goede inhoudelijke afstemming  in het proces zijn zowel intern als extern noodzakelijk.

Openbaar vervoer verandert bovendien: naast traditionele verplaatsing via bus/tram/metro/ trein wordt steeds meer gekeken naar de ketenreis (van deur tot deur). Denk aan het aanbieden van deelfietsen (om de bushalte te bereiken) naast de reis per bus., fietsvoorzieningen bij haltes, deelauto, integratie met doelgroepenvervoer. Termen als ‘Mobility as a Service’, ‘first and last mile’ zijn steeds gebruikelijker in het openbaar vervoer. Nieuwe betaalwijzen en bestuurderloos rijden dienen zich aan en er zijn steeds meer mogelijkheden om met ‘open data’ de service te verbeteren voor de reiziger. Dit alles betekent dat de traditionele ov-concessie en de traditionele wijze van aanbesteden (EMVI) misschien niet meer passen in de nabije toekomst. Onze Visie OV 2020 is daarom toe aan een aanscherping.

Als beleidsadviseur openbaar vervoer val je onder de directie Beleid en kom je te werken in de sector Mobiliteit. Bij de directie Beleid krijgen medewerkers de ruimte om te werken aan vernieuwend uitvoerbaar beleid dat als voorbeeld dient voor andere organisaties die bezig zijn met beleidsontwikkeling. De directie heeft een verruimde blik op het gebied van duurzame ruimtelijke ontwikkeling, waterbeheer, milieu, regionale economie en monumentenzorg.

Bij de sector Mobiliteit zijn de taken ondergebracht die met mobiliteit in Noord-Holland te maken hebben, zoals de infrastructuur.

Functie-eisen

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau, studies als bedrijfskunde in combinatie met verkeerskunde, (verkeers)planologie strekken tot aanbeveling.
  • Minimaal 5 jaar ervaring op één of meerdere inhoudelijke beleidsterreinen. De voorkeur gaat uit naar ervaring op het fysieke domein.
  • Vaardigheden in het leiden van (deel)programma’s en opstellen van adviezen en rapportages zijn een vereiste. De voorkeur gaat uit naar vaardigheden op meerdere gebieden zoals (keten)mobiliteit, openbaar vervoer en/of Mobility as a Service.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3.181,77 en maximaal
€ 4.545,42 bruto per maand (functionele schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek.

Wij bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individuele Keuze Budget van circa 20% van je bruto jaarsalaris. Je beschikt zelf over dit budget en kunt keuzes maken op gebied van verlofuren en geld. Je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uitbetalen, bovenop je maandelijkse salaris. Verder krijg je alle ruimte om je talent verder te ontwikkelen.

Achtergrond
Daarom werken bij de provincie Noord-Holland
Noord-Holland is vitaal en  een motor achter het groeiend nationale economisch herstel. Noord-Holland geeft ruimte aan groei. Vernieuwing, duurzaamheid en ondernemerschap, daar zetten wij ons voor in. We werken aan werk, bereikbaarheid, innovatie, duurzame energie, de vitaliteit van ons platteland en onze natuurgebieden. We investeren in onze Greenports, de Noord-Hollandse havens, het Noordzeekanaalgebied en mainport Schiphol. We werken hierbij nauw samen met andere overheden, ondernemers, belangenorganisaties en vrijwilligers.

Geen enkele Nederlandse provincie is in de loop der tijd zo veranderd, door natuur en mensenhanden. Het maakt Noord-Hollanders veerkrachtig. Ze hebben een visie en ambities, en geven er enthousiast uitvoering aan. Net als onze medewerkers.

Bijzonderheden
Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
Bij indiensttreding vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Deze vacature heeft geen sluitingsdatum.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Informatie
Over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Ruurd Postma, teamleider OV op tel. (023) 514 3403/06-48136943.
Voor vragen over de procedure kun je terecht bij de Service Desk, Info Personeel op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur, tel. (023) 514 5606.

Reageren
Je sollicitatiebrief en Curriculum Vitae kun rechtstreeks sturen naar afhandelingws@noord-holland.nl onder vermelding van vacature en vacaturenummer.

                                                                                                                         

Mail de redactie

MEER OVER DIT ONDERWERP