Klapdeuren weren brede voertuigen uit plassengebied Reeuwijk

Reeuwijk wil een proefproject uitvoeren met een systeem dat zware brede voertuigen weert van de smalle wegen in het plassengebied.

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk wordt al jaren gesproken over mogelijke oplossingen voor de kwetsbare C-wegen in het Reeuwijkse Plassengebied en de problemen die het brede en zware (bouw)verkeer veroorzaakt, zoals verkeersonveiligheid en schade aan wegen.

HIG Traffic Systems heeft nu een systeem voor de gemeente ontwikkeld waarmee de gemeente brede voertuigen op bepaalde tijden uit het gebied kan weren.

Het gaat om een soort elektronische klapdeuren (‘Beweegbare Fysieke Breedtebeperking’) die de wegbreedte versmallen als ze dicht zijn. Zwaar verkeer kan online een ontheffing aanvragen bij de gemeente. Daarvoor moet betaald worden, een bedrag dat afhangt van het gewicht van het voertuig. De gemeente wil zo kleinere en lichter vervoerwijzen stimuleren. De bestuurder ontvangt een barcode waarmee de klapdeuren zijn te openen. Op werkdagen gebeurt dat alleen buiten de ochtendspits.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.