Check deelscooter station Rotterdam. Foto: NS
Deelscooter

Check deelscooter voortaan te reserveren via NS-app

Check deelscooter station Rotterdam. Foto: NS

NS-reizigers kunnen vanaf vandaag in negen steden een Check deelscooter reserveren met de NS-app. Zo weet je als reiziger zeker dat je al voor aankomst op het station, verder kunt reizen op een e-scooter. Dit is mogelijk op de stations van Rotterdam, Amsterdam, Breda, Den Haag, Groningen, Enschede, Leeuwarden, Amersfoort en Zwolle.

Ook op andere plekken is het mogelijk om een scooter te reserveren en weg te rijden. Via de NS-app kunnen reizigers met de functie ‘in de Buurt’ kijken waar vlakbij een e-scooter staat. Vervolgens wordt de reiziger gelinkt naar de Check-app om het boeken en betalen af te ronden. Voor zakelijke reizigers is het deze zomer mogelijk om de ritten met de deelscooters achteraf te betalen via de NS-Business Card.

“In de NS-app geven we al informatie over OV-fiets, taxi en deelauto’s. Het aanbieden van elektrische deelscooters van Check is weer een volgende stap”, vertelt Ivo Steffens, commercieel directeur bij NS. Reizigers die voor het eerst een account aanmaken en een scooter reserveren bij Check via de NS-app krijgen tot 60 gratis rijminuten om de e-scooters te proberen. Het is mogelijk om de e-scooters 10 minuten vooraf aan vertrek te reserveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.