Hitteprotocol Rijkswaterstaat vandaag van kracht. Foto: ANWB Persdienst

Hitteprotocol Rijkswaterstaat vandaag van kracht

Hitteprotocol Rijkswaterstaat vandaag van kracht. Foto: ANWB Persdienst

De tropische temperaturen die vandaag verwacht worden, dwingen Rijkswaterstaat tot het nemen van extra maatregelen op de wegen. Vanaf vandaag 10.00 uur wordt daarom het hitteprotocol in werking gesteld. Dat betekent dat weggebruikers die tussen 10.00 en 20.00 uur met pech langs de weg komen te staan, direct worden geholpen. 

Rijkswaterstaat gaat hiertoe over omdat het ‘onwenselijk’ is dat gestrande weggebruikers bij hoge temperaturen in de zon lang moeten wachten. Zij worden daarom direct geholpen door een berger, die hen naar een veilige plek met voorzieningen brengt, zoals een tankstation of een parkeerplaats. Het hitteprotocol geldt vooralsnog voor de wegen in de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Daar stijgen volgens het KNMI de temperaturen naar 30 graden of hoger.

Komende dagen wordt veel verkeer verwacht, onder meer naar de stranden en recreatiegebieden maar bijvoorbeeld ook naar Pinkpop. Ook komen er veel Duitse toeristen naar ons land die vanwege een feestdag in eigen land een lang weekend vrij nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.