Tractoren op de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Stroe. Boperen zijn onderweg naar het landelijke boerenprotest in Stroe. Bij het protest tegen het stikstofbeleid worden tienduizenden deelnemers verwacht. Foto: ANP VINCENT JANNINK

Rijkswaterstaat hekelt gevaarlijke situaties op weg door boerenprotest

Tractoren op de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Stroe. Boperen zijn onderweg naar het landelijke boerenprotest in Stroe. Bij het protest tegen het stikstofbeleid worden tienduizenden deelnemers verwacht. Foto: ANP VINCENT JANNINK

Het landelijke boerenprotest zorgt ook aan het einde van de ochtend nog voor veel verkeershinder in het midden van het land. Rijkswaterstaat raadt automobilisten af om in de regio van het Gelderse Stroe de weg op te gaan. “De grote snelheidsverschillen en de afleiding die de demonstrerende boeren teweegbrengen, zorgen voor gevaarlijke situaties”, aldus Rijkswaterstaat.

De ANWB vindt dat het protest vanmorgen ‘ordentelijk is verlopen’. “In het verleden hebben we gezien dat dit soort acties voor complete ontwrichting van het wegennet zorgden, maar dat is tot nu toe gelukkig uitgebleven”, zegt een woordvoerder van de ANWB. Ondanks dat veel mensen er vanmorgen voor hebben gekozen om de auto te laten staan, is het met 250 kilometer file een hele drukke ochtendspits geweest. “Als je met honderden tractoren de weg op gaat, zorgt dit hoe dan ook voor vertraging”, aldus de ANWB.

In samenwerking met de politie heeft Rijkswaterstaat maatregelen genomen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de demonstratie. Zo zijn er snelheidsbeperkingen ingesteld en zijn er extra verkeersinspecteurs onderweg en aanwezig in de verkeerscentrales. “Het blijft in alle gevallen onwenselijk dat er zich voertuigen op de weg bevinden die er niet horen”, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. “Wij staan voor de veiligheid van de weggebruikers en vinden dat de afspraken die we gemaakt hebben met elkaar over hoe we ons op de openbare weg bewegen, nageleefd moeten worden.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.