‘Met 5 procent minder automobilisten in spits, is fileprobleem opgelost’
Fileprobleem

‘Met 5 procent minder automobilisten in spits, is fileprobleem opgelost’

‘Met 5 procent minder automobilisten in spits, is fileprobleem opgelost’

Als 5 procent minder mensen in de auto stappen tijdens de spits, is het fileprobleem opgelost, blijkt uit data van Flitsmeister. Die mensen kunnen wel op andere tijden de weg op. Het is dus niet nodig dat er minder gereden wordt.

Het is weer net zo druk op de weg als voor de coronacrisis. Vooral in de ochtend- en avondspits staan er veel files. “Het lijkt erop dat we niks hebben geleerd van die crisis, terwijl we de oplossing voor het fileprobleem binnen handbereik hebben”, aldus Jorn de Vries, directeur van Flitsmeister.

De Vries: “Iedereen die tijdens de spits in de auto stapt, zou daarom twee keer moeten nadenken of die dat niet op andere tijd kan doen. En vooral werkgevers mogen flexibeler zijn, want zij verwachten dat iedereen weer van negen tot vijf op kantoor is.”

Tijdens de coronacrisis namen mensen over het algemeen niet minder de auto, maar wel op andere tijden. En er waren nauwelijks files. De Vries: “Het is daarom verstandig om als werkgever goed na te denken of iedereen nou echt van negen tot vijf op kantoor moet zijn.”

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.