Kabinet investeert in verkeersveiligheid N-wegen. Foto: Wikipedia
Miljoeneninvestering

200 miljoen euro overheidsgeld moet N-wegen veiliger maken

Veiligere bermen en scheiding van rijrichtingen moeten het aantal verkeersslachtoffers verminderen. Foto: Wikipedia

Het kabinet trekt vanaf volgend jaar 200 miljoen euro uit voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op zestien verschillende Rijks-N-wegen. De wegen waarop het risico op verkeersslachtoffers het grootst is, krijgen voorrang. 

Het geld is onder meer bestemd voor veiligere bermen, scheiding van rijrichtingen en bekende knelpunten die tot onveilige situaties leiden. Op de N-wegen waar de komende jaren al onderhoudsmaatregelen zijn gepland, worden deze veiligheidsmaatregelen meteen meegenomen. Dan gaat het om het weghalen of afschermen van obstakels in de berm of het aanpakken van gelijkvloerse kruisingen.

Op de langere termijn gaat het om een grootschalige aanpak van een aantal trajecten waar de verkeersveiligheid aanzienlijk kan worden verbeterd. Hier worden bijvoorbeeld fysieke rijrichtingscheidingen aangebracht.

De genoemde maatregelen komen bovenop de geplande bermmaatregelen op basis van de 25 miljoen euro die het vorige kabinet hiervoor beschikbaar heeft gesteld en de investeringen die vanuit het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) worden getroffen.

Eerder werd al bekend dat er op de N36 een maximumsnelheid van 80 km/u gaat gelden, om het aantal verkeersslachtoffers op de ‘dodenweg’. terug te dringen.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.