Rotterdam CS, Delftse Poort. Foto: Jan Kok/Boomerang
Parkeertarieven

Parkeren wordt duurder in het centrum van Rotterdam

Parkeren in Rotterdam wordt vanaf volgend jaar duurder. Foto: Jan Kok/Boomerang

Wie vanaf volgend jaar met de auto naar het centrum van Rotterdam wil, moet rekening houden met hogere parkeertarieven. De kosten gaan met ongeveer 29 procent omhoog, aldus wethouder Vincent Karremans (VVD, handhaving, buitenruimte en mobiliteit) tegen de Rotterdamse gemeenteraad.

Nu ben je als automobilist 4,26 euro per uur kwijt, als je de auto in de binnenstad parkeert. Volgens Karremans gaat dat bedrag in 2023 naar “ongeveer 5,40 euro per uur”. Een deel van die verhoging bestaat volgens de wethouder uit inflatiecorrectie.

Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders had in het coalitieakkoord dit jaar al voorgenomen de parkeertarieven in het centrum te verhogen. Of dat ook in andere wijken gaat gebeuren en met hoeveel is nog niet bekend.
Het stadsbestuur gaat ook in alle wijken binnen de ring van Rotterdam betaald parkeren invoeren. Het vorige college deed dat alleen in wijken waar de parkeerdruk in hun ogen “onaanvaardbaar hoog” was.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Marloes Kanselaar is vaste redacteur voor VerkeersNet en werkt nauw samen met de redacteuren van OVPro.nl en TaxiPro.nl. Na een studie Journalistiek werkte ze voor het AD/Rotterdams Dagblad en deed ze commerciële schrijfervaring op bij webwinkel Coolblue. Een Rotterdamse in hart en nieren, die de lezer van VerkeersNet graag op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen in de verkeers-en mobiliteitswereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.