Campagne Rij Drugsvrij
Campagne

Campagne ‘Rij drugsvrij’ moet jongeren na feestje uit de auto houden

De jaarlijkse campagne Rij Drugsvrij moet jongeren stimuleren niet onder invloed achter het stuur te kruipen.

Na een avondje stappen of een festivalbezoek rijden jongeren die drugs gebruikt hebben nog te vaak gewoon met de auto naar huis. Maandelijks houdt de politie ongeveer duizend mensen aan die drugs hebben gebruik in het verkeer. Daarom start jongerenorganisatie TeamAlert weer de jaarlijkse campagne “Rij drugsvrij”. 

Met de slogan “Plan je trip. Rij drugsvrij” wil TeamAlert jongeren stimuleren om een veilige rit naar huis te fixen. Bijvoorbeeld door een nuchtere bestuurder te regelen, met het openbaar vervoer naar huis te gaan, of te blijven slapen totdat je de weg weer op mag.

De campagne is vanaf morgen tot en met 31 augustus voornamelijk online te zien op Instagram, Snapchat en TikTok, om de doelgroep te bereiken. Campagnevideo’s en de inzet van verschillende influencers moeten jongeren stimuleren slimme keuzes te maken in het verkeer. Als winactie maken jongeren kans op een partybusreis met vrienden, van en naar een festival naar keuze in Nederland.

Morgen wordt de campagne afgetrapt. Na afloop van het HIDE Festival in Nieuwegein worden feestgangers met een partybus veilig naar Utrecht Centraal gebracht. In de partybus wordt het feestje doorgezet met discolampen, muziek en rookmachines, zodat jongeren inzien dat het een feestje is om met alternatief vervoer richting huis te gaan.

Gemeenten, provincies en andere organisaties kunnen een toolkit aanvragen op de website om campagnemateriaal te verspreiden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.