Deelfietsen Bolt
Deelmobiliteit

Alcoholslot en beginnersmodus op elektrische Bolt deelfietsen

De Bolt deelfietsen in Enschede zijn voorzien van een beginnersmodus en een alcoholslot. Foto: Bolt

Gebruikers van een elektrische Bolt deelfiets in Enschede moeten voldoen aan een aantal veiligheidseisen, voordat ze weg kunnen rijden. Een speciale beginnersmodus zorgt automatisch voor minder vermogen en in het weekend heeft de bijbehorende app een ‘alcoholslot’. De deelfietsaanbieder wil hiermee overlast en onveilige situaties voorkomen. Vanaf vandaag zijn er 200 deelfietsen beschikbaar in de Overijsselse stad.

De deelfietsaanbieder Bolt zet speciale patrouilles in om fout geparkeerde fietsen netjes neer te zetten en te voorkomen dat er te veel e-bikes op een hoop komen of op een andere manier overlast veroorzaken.
Daarnaast hebben de groen gekleurde fietsen van Bolt een aantal veiligheidsmaatregelen. In de beginnersmodus krijgen nieuwe huurders eerst de verkeersregels voorgelegd en gaat de fiets langzamer door een lager vermogen.

Bij gebruikers die in het weekend ’s avonds of ’s nachts met een Bolt e-bike naar huis willen, wordt eerst het reactievermogen getest in de app. De snelle en eenvoudige cognitieve test meet de reactietijd op drie beeldveranderingen. Als de reactietijd een bepaalde drempel overschrijdt of als de gebruiker besluit de test niet te doen, zal de app de fiets niet ontgrendelen.

Vanaf september biedt Bolt ook in Groningen 300 e-bikes aan. Bolt heeft, samen met Go Sharing, hiervoor de vergunning gekregen van de gemeente Groningen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.