Ongeluk horrorpoller Den Haag
Aanrijding

Week na afschaling verkeersregelaars weer ongeluk door ‘horrorpoller’

Een auto botst opnieuw tegen de 'horrorpoller' in Den Haag. Foto: VRPress

Op de Escamplaan in Den Haag is vanmiddag wederom een personenauto op de ‘horrorpoller’ geknald. Twee personen raakten gewond en zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk volgt slechts een week na het besluit om de aanwezigheid van verkeersregelaars af te bouwen op de beruchte plek.

Het is de zoveelste aanrijding die plaatsvindt op de laan, omdat auto’s de bewuste poller over het hoofd zien. Sinds vorig jaar zomer reden al meer dan dertig automobilisten tegen de poller bij het HagaZiekenhuis aan. De gemeente besloot daarop de verlichting op de palen aan te passen en grotere borden neer te zetten met waarschuwingen erop. Dit bleek niet voldoende te helpen waarop de gemeente overging tot de aanwezigheid van permanente verkeersregelaars.

Slechts een week geleden werd die aanwezigheid van verkeersregelaars nog afgeschaald, ‘omdat de maatregelen die genomen zijn tegen de tientallen aanrijdingen met de poller voldoende werken’, aldus wethouder Robert van Asten. Alleen in de ochtend van 9.00 tot 11.00 uur zouden er nog verkeersregelaars staan: “de uren waarop de verkeersregelaars nog het vaakst automobilisten op de aanwezigheid van de poller moeten wijzen”, zegt de wethouder in een bericht op Den Haag FM.

In een brief naar de gemeenteraad staat verder nog dat er binnenkort groene coating op het wegdek wordt aangebracht met de aanduiding ‘Lijnbus’, om automobilisten op de poller te wijzen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marloes Kanselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.