Boerenprotesten op snelweg
Boerenprotest

Onrustige ochtend op snelwegen door acties boeren

Voertuigen rijden langs mest en ander puin dat door boeren op de A50 gedumpt is. Foto: ANP / SEM VAN DER WAL

Aan het eind van de woensdagochtend zijn er nog altijd verschillende snelwegen en op- en afritten afgesloten na boerenacties. Vanmorgen vroeg bleken boeren op verschillende plekken op snelwegen en op- en afritten blokkades te hebben opgeworpen, onder meer met mest en puin. Ook zijn hooibalen in brand gestoken.

Rijkswaterstaat meldt dat wordt gewerkt om wegen vrij te maken. “Op sommige plekken is zwaarder materiaal nodig om de rommel op te ruimen of moet de weg hersteld worden.”

Eerder vanochtend reed een auto op een hooibaal, op een toerit naar de A32 bij Meppel-Noord. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt, meldt een politiewoordvoerder. Rijkswaterstaat heeft de auto volgens de zegsman geborgen. Hoewel de politie spreekt van een hooibaal, ging het volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat om een aantal balken en rommel.

Rijkswaterstaat zei eerder al het niet wenselijk te vinden dat snelwegen worden gebruikt om actie te voeren, vanwege de gevaarlijke situaties die dit oplevert. Dit ongeval is volgens de woordvoerder van Rijkswaterstaat daar een voorbeeld van. “Je kan er op rijden, maar wat ook kan gebeuren is dat mensen ineens op de rem gaan staan of uitwijken. Het levert hele onverwachte en gevaarlijke situaties op.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.