Maximumsnelheid Besterdring Tilburg
Spoedmaatregelen

Gemeente Tilburg wacht niet langer met snelheidsverlaging ringweg

De Tilburgse Besterdring wordt nog dit jaar een 30-kilometerweg. Foto: Gemeente Tilburg

Met het oog op de verkeersveiligheid gaat de maximumsnelheid op de Besterdring in Tilburg nog dit najaar omlaag van 50 naar 30 kilometer per uur. De herinrichting van de weg staat gepland in 2025, maar wethouder Rik Grashoff wil niet tot dan wachten met het nemen van maatregelen.

De Besterdring is een drukke straat die door veel verschillende soorten verkeer gebruikt wordt om van en naar het centrum van Tilburg te komen. Niet alleen het verlagen van de maximumsnelheid, maar ook het aanleggen van busvriendelijke verkeersdrempels bij oversteekplaatsen moet de verkeersveiligheid vergroten. De gemeente voert nog overleg met Arriva en de hulpdiensten over deze maatregelen. Het bestuur van het Winkellint Besterd heeft positief gereageerd op de voorstellen.

De tijden waarop het verkeerslicht bij de voetgangersoversteek werkt, wordt daarnaast per direct uitgebreid. Hierdoor kunnen voetgangers ook tijdens (koop)zondagen, tijdens uitgaansmomenten en de rijtijden van de bus veilig via het verkeerslicht oversteken.

Teveel ongelukken

“In 2025 gaan we de Besterdring helemaal opnieuw inrichten. Maar het verbeteren van de verkeersveiligheid kan daar niet op wachten, zoals onlangs weer gebleken is door een tragisch ongeval. Er gebeuren teveel ongelukken op deze weg”, aldus Rik Grashoff, wethouder slimme en duurzame mobiliteit.

Eind mei vond er nog een dodelijk verkeersongeval plaats op de Besterdring, waarbij een 66-jarige man overleed.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.