Fietsroutes Google Maps
Fietsroutes

Zomers fietstochtje beter te plannen met nieuwe functies Google Maps

Fietsers krijgen door nieuwe functies in Google Maps meer details te zien op hun route. Foto: Op die fiets

Wie vanaf deze week een fietstocht wil maken, krijgt met Google Maps een veel nauwkeuriger beeld van wat de route allemaal in petto heeft. De kaartendienst van Google voegt allerlei functies toe om fietsers gedetailleerder inzicht te geven.

Een van de functies is het weergeven van eventuele hoogteverschillen. Zo weet je van tevoren of je een steile helling moet trotseren of dat de fiets een trap op- of afgetild moet worden. Ook krijg je te zien of de route langs drukke hoofdwegen leidt, of dat je via rustige, lokale wegen op de plaats van bestemming komt.

Als je drukte onderweg wil vermijden, helpt de actuele verkeersdrukte in de app je op tijd een andere route te kiezen. Bovendien zie je bij je gekozen route of er veel of weinig fietspaden en afslagen aanwezig zijn.

Google Maps vergelijkt sinds deze week, net als al gebruikelijk was bij autoroutes, verschillende fietstrajecten. Bij elke route toont de app het percentage fietspaden en fietsstroken op de route.

Fietsroutes Google Maps
Nieuwe functies in Google Maps geven fietsers een gedetailleerde beeld van de route. Foto: Google

De vernieuwde app biedt daarnaast de mogelijkheid een melding te krijgen als een bekende is aangekomen op een bepaalde locatie of die plaats heeft verlaten. Die functie is in het leven geroepen om bijvoorbeeld met een groep vrienden te gebruiken als je met elkaar naar een evenement of feestje gaat. Hierdoor weet de gebruiker sneller wie er is aangekomen. Deze meldingen zijn alleen in te stellen voor mensen die er al voor hebben gekomen om hun locatie met elkaar te delen via Google.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Marloes Kanselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.