Schoolstraat
Veilig naar school

Concept ‘schoolstraat’ breidt zich verder uit in Nederland

Door de straat naar een basisschool op gezette tijden af te sluiten, kunnen kinderen veilig naar gebracht en gehaald worden. Foto: ANP HH/LAURENS VAN PUTTEN

In navolging van onder meer Den Haag, Rotterdam, Groningen en Utrecht, voert ook Venray vanaf de start van het nieuwe schooljaar een ‘schoolstraat’ in bij een basisschool. Hierdoor moet de verkeersveiligheid rondom de school verbeteren.

Het idee van de schoolstraten komt oorspronkelijk uit België en al verschillende steden in Nederland werken hiermee. De straat naar een basisschool wordt tijdens de breng- en afhaaltijden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, zodat ouders hun kinderen op een veilige manier naar school kunnen brengen.

Wethouder Erik van Daal: “De positieve ervaringen uit andere gemeenten, zorgen voor genoeg redenen voor ons om ook met dit concept aan de slag te gaan. Haal- en brengmomenten zorgen vaak voor onveilige situaties door het vele verkeer wat zich ophoopt. Met de schoolstraat hopen we te bereiken dat de kinderen zich prettiger voelen bij het naar school gaan.” De aankomende maanden wordt het gebruik en de ervaringen op meerdere momenten geëvalueerd en wordt gekeken of en hoe de straat structureel kan worden ingevoerd.

Afgelopen zomer nog werd een proef met een schoolstraat in Groningen als heel succesvol ervaren.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.