Deelmobiliteit Vuelta
mobiliteithubs

Wielerfans via deelhub en e-bike naar ‘La Vuelta’

Door deelhubs in te richten in de omgeving Utrecht, komen bezoekers eenvoudig vlakbij het parcours van de Vuelta. Foto: Goedopweg

Om de eerste etappe van de wielerronde Vuelta in volle glorie mee te krijgen, kunnen bezoekers vrijdag en zaterdag met een deelfiets het centrum in. De organisatie Goedopweg richt op drie locaties in Utrecht deelmobiliteithubs in, waar e-bikes en e-bakfietsen klaar staan voor wielerliefhebbers.  

Op deze manier kunnen bezoekers zich makkelijk langs het hele parcours van de Spaanse wielerronde ‘La Vuelta’ bewegen, die door acht verschillende wijken Utrecht loopt. Per hub zijn er ongeveer 20 deelfietsen beschikbaar, die steeds aangevuld worden. Zo moet er altijd voldoende voorraad zijn. Op vrijdag staan de fietsen klaar bij de Jaarbeurs, op zaterdag bij de P+R Westraven en bij het Utrecht Science park.

In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Utrecht. Het is de eerste keer dat er een dergelijke deelhub wordt georganiseerd. “We willen dit zeker vaker doen, bij vergelijkbare grote evenementen in de regio”, licht communicatiemanager Martine Tekelenburg toe. “Alle momenten waarop we deelvervoer onder de aandacht kunnen brengen, is een kans.”

De deelmobiliteit-hubs komen tot stand in samenwerking met Gaiyo, een app waarmee reizigers alles op het gebied van deelauto’s, deelscooters, deelfietsen, OV en parkeren plant, boekt en betaalt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.