Studenten Utrecht deelmobiliteit Goedopweg
Goedopweg

Utrechtse studenten mogen gratis elektrische deelfietsen proberen

Ook de vele gespaarde kratjes bier kunnen studenten met een gratis e-bike weer terugbrengen naar de supermarkt. Foto: Goedopweg

Aankomende studenten in Utrecht kunnen een deel van hun zuurverdiende geld in hun zak houden en gratis elektrische deelfietsen- en scooters proberen. Deelnemers van de introductieweek krijgen namens Goedopweg en Gaiyo de mogelijkheid zich aan te melden voor gratis reistegoed.

Met een e-bike naar je eerste college of dat leuke tweedehands nachtkastje ophalen voor in je nieuwe kamer. Het kost nieuwe studenten in Utrecht geen geld om te experimenteren met deelmobiliteit in de Domstad. Deelnemers van de UIT-week kunnen zich namelijk vandaag nog aanmelden via de UIT-week app en ontvangen dan eenmalig tien euro reistegoed in de Gaiyo app.

De actie is een initiatief van Goedopweg, een samenwerkingsverband van overheden om een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Utrecht te realiseren, en de Gaiyo App, een app waarmee reizigers alles op het gebied van deelauto’s, deelscooters, deelfietsen, OV en parkeren plant, boekt en betaalt.

Onlangs werd bekend dat een pilot van Goedopweg om gebruik van deelmobiliteit onder studenten te stimuleren, boven verwachting heeft gescoord. “Het bijgestorte tegoed en het aantal gereisde kilometers zijn hoger dan verwacht”, vertelde Wijnand van der Werf toen.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.