Snelheidsverlaging dodenweg N50
Snelheidsverlaging

Maximumsnelheid ‘dodenweg’ N50 begin september omlaag

Op de N50 wordt tijdelijk de snelheid verlaagd, na een reeks ernstige verkeersongelukken. Rijkswaterstaat, 2022

De geplande verlaging van de maximumsnelheid op de N50 van 100 km/u naar 80 km/u, wordt vanaf 9 september van kracht. De roep om de snelheidsverlaging op de ‘dodenweg’ bij Kampen versterkte na meerdere zeer ernstige verkeersongevallen.

Het zoveelste dodelijke ongeluk half april was extra aanleiding voor verkeersminister Mark Harbers om sneller, tijdelijke, maatregelen te nemen om de veiligheid op de weg te verbeteren. Vooruitlopend op de definitieve wegverbreding gaat de maximumsnelheid omlaag op het weggedeelte tussen Kampen Centrum en Kampen Zuid. Deze tijdelijke maatregel geldt vanaf 9 september.

De N50 wordt twee nachten afgesloten voor onderhoud, waarbij Rijkswaterstaat de bebording aanpast en de groene markering verwijdert. Hierdoor moet het voor bestuurders duidelijk worden dat de maximumsnelheid 80 km/u is. “We zijn blij dat we deze maatregel alvast kunnen realiseren, om de verkeersveiligheid te verbeteren”, aldus Christel Holleman, woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Plaatsen middengeleider

Bij het aanpassen van de markering wordt rekening gehouden met het plaatsen van een middengeleider. Volgend jaar gaat een betonnen muur de rijrichtingen scheiden op dit weggedeelte. “Zodat we de wegafsluitingen zo efficiënt mogelijk kunnen benutten”, aldus Holleman. Het plan om de N50 te verbreden naar twee keer twee rijstroken ligt klaar om uitgevoerd te worden, maar dit project ligt stil door de stikstofcrisis. De N50 krijgt prioriteit bij de voorbereidingen, maar Rijkswaterstaat heeft een tekort aan deskundigen hiervoor.

Vorige week nog raakte een automobilist gewond na een frontale botsing met een vrachtwagen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Marloes Kanselaar is vaste redacteur voor VerkeersNet en werkt nauw samen met de redacteuren van OVPro.nl en TaxiPro.nl. Na een studie Journalistiek werkte ze voor het AD/Rotterdams Dagblad en deed ze commerciële schrijfervaring op bij webwinkel Coolblue. Een Rotterdamse in hart en nieren, die de lezer van VerkeersNet graag op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen in de verkeers-en mobiliteitswereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.