20% stijging

ANWB ontvangt fors meer pechmeldingen van Nederlanders in het buitenland

Auto wordt weggesleept langs de weg. Foto: Pixabay.

Afgelopen zomer hadden fors meer Nederlanders te maken problemen met de auto, camper of caravan in het buitenland, meldt de ANWB vrijdag. Uit binnen- en buitenland ontving de ANWB in totaal ruim 760.000 telefoontjes.

Het aantal pechmeldingen steeg met ruim 20 procent ten opzichte van 2019, de laatste ‘normale’ zomer voor de pandemie. Startproblemen kwamen het vaakst voor, gevolgd door vermogensverlies, brandende controlelampjes, een lekke band en koelproblemen.

De meeste meldingen kwamen uit Frankrijk, gevolgd door Duitsland en Italië. Opvallend noemt de ANWB het aantal meldingen uit Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Ruim zevenduizend auto’s werden teruggehaald naar Nederland. Dat is een stijging van ruim 35 procent ten opzichte van 2019.

De ANWB hield al rekening met grote drukte deze zomer. “Vakantiegangers trokken er massaal met de auto op uit”, aldus de ANWB. Mensen moesten soms langer wachten op hulp, wat zou zijn gekomen door een tekort aan huurauto’s en ontoereikende capaciteit bij garages om auto’s ter plekke te repareren.

De meeste vragen om hulp rond medische problemen of om eerder terug naar huis te kunnen gaan vanwege familieomstandigheden kwamen uit Turkije, Spanje, Frankrijk en Griekenland. Hulpvragen vanuit verre bestemmingen bleven dit jaar nog achter ten opzichte van 2019, aldus de ANWB.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.