Walk21 Europe
Voetgangers

‘Wandelplatform’ Walk21 Europe vestigt zich in Nederland

Het kennisplatform Walk21 Europe gaat vanuit Nederland aan de slag om voetgangersvoorzieningen te verbeteren.MabelAmber / Pixabay, 2018

De internationale organisatie Walk 21 Europe vervangt thuisbasis Groot-Brittannië voor Nederland. Van hieruit hoopt het kennisplatform in steeds meer Europese landen voet aan de grond te krijgen. De organisatie adviseert beleidsmakers bij het ontwikkelen van beter beloopbare steden en helpt meer mensen in staat te stellen vaker te lopen. 

Walk21 Europe wil het voortouw nemen in de wandelagenda van Europa, zo staat op hun website te lezen. Voorop staat netwerken samenbrengen, beleidsontwikkeling ondersteunen en capaciteit opbouwen. “De EU Green Deal, gericht op slimme, duurzame mobiliteit en stedelijke ontwikkeling, biedt vele aanknopingspunten”, zegt Jim Walker, founder van Walk21.

Hij noemt Nederland, met Amsterdam als vestigingsplaats, een prima uitvalsbasis. “Jullie cultuur is gericht op verbetering van de al bereikte successen op duurzaam mobiliteitsgebied en die verder uit te dragen.” Bestuursvoorzitter is Maria Vassilakou, die als loco-burgemeester van Wenen de inwoners meer aan het lopen kreeg.

Op maandag 19 september vindt de lancering plaats in Dublin tijdens Walk21, het internationale voetgangerscongres voor experts, activisten en overheidsmedewerkers. Walk21 organiseert al vanaf het jaar 2000 internationale conferenties en aanverwante activiteiten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Marloes Kanselaar is vaste redacteur voor VerkeersNet en werkt nauw samen met de redacteuren van OVPro.nl en TaxiPro.nl. Na een studie Journalistiek werkte ze voor het AD/Rotterdams Dagblad en deed ze commerciële schrijfervaring op bij webwinkel Coolblue. Een Rotterdamse in hart en nieren, die de lezer van VerkeersNet graag op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen in de verkeers-en mobiliteitswereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.