Brainport Bereikbaar probeeractie e-bike
Brainport Bereikbaar

Naar je werk in Brainport kan een week lang op een gratis e-bike

Met de gratis probeeractie hoopt Brainport Bereikbaar meer mensen te stimuleren op een e-bike naar hun werk te komen.René Schotanus, 2022

Om naar de Brainportregio te komen, zijn veel werknemers afhankelijk van hun auto. Twintig kilometer op een normale fiets is een behoorlijke afstand om twee keer per dag af te leggen. Daarom biedt Brainport Bereikbaar een week lang gratis e-bikes aan, om deze gezonde, duurzame en goedkope manier van forenzen, te stimuleren.

Particulieren kunnen zich aanmelden via ebikeproberen.nl. Wie meedoet kan een week lang gratis een e-bike, speed pedelec of elektrische bakfiets uitproberen. Ophalen kan bij de lokale fietsenwinkel. Er doen al fietsenwinkels mee in Best, Eindhoven, Geldrop, Hapert, Helmond, Lieshout, Nuenen, Oirschot en Reusel.

Voor werkgevers die hun medewerkers extra willen stimuleren om de fiets te pakken, zijn er speciale werkgeverspoules. Die zorgen ervoor dat werknemers een fiets kunnen ophalen en inleveren op het werk. De probeeractie loopt tot en met december 2023. Duurzaam en gezond naar Brainport met een gratis e-bike

De e-bike probeeractie is een initiatief van Brainport Bereikbaar, mede in opdracht van 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant. Ook Ons Brabant Fietst en De Boom en het Meer zijn betrokken bij het project.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Marloes Kanselaar is vaste redacteur voor VerkeersNet en werkt nauw samen met de redacteuren van OVPro.nl en TaxiPro.nl. Na een studie Journalistiek werkte ze voor het AD/Rotterdams Dagblad en deed ze commerciële schrijfervaring op bij webwinkel Coolblue. Een Rotterdamse in hart en nieren, die de lezer van VerkeersNet graag op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen in de verkeers-en mobiliteitswereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.