Voetgangersbrug Paddepoel
Verkeersveiligheid

Groningse voetgangersbrug helpt kinderen veiliger oversteken

De plaatsing van de voetgangersbrug in het Groningse Paddepoel. René Feenstra, 2022

De voetgangersbrug die vandaag officieel geopend wordt in de Groningse wijk Paddepoel, moet zorgen voor betere verkeersveiligheid rond de Bekenkampschool. De brug vermindert de druk op de vaak gevaarlijke oversteek van de aanwezige snelfietsroute. Het was aan kinderburgemeester Fatoumata de eer om de gloednieuwe ‘Wilgenbrug’ te openen.

De brug verbindt de Bekenkampschool met de wijk Paddepoel en zorgt ervoor dat er minder druk komt op de  oversteek bij de snelfietsroute op het Wilgenpad richting Zernike. De brug is dan ook in nauwe samenwerking met de school tot stand gekomen.

De voetgangersbrug is een van de twee voetgangersbruggen die in het masterplan Kloppend Hart voor het winkelcentrum en omgeving zijn uitgewerkt. Dit plan is in co-creatie tussen bewoners, ondernemers, woningbouwcoöperaties, eigenaren en de gemeente Groningen gemaakt. De eerste van de twee is nu
geplaatst. Wanneer de tweede brug gebouwd gaat worden, is nog niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Marloes Kanselaar is vaste redacteur voor VerkeersNet en werkt nauw samen met de redacteuren van OVPro.nl en TaxiPro.nl. Na een studie Journalistiek werkte ze voor het AD/Rotterdams Dagblad en deed ze commerciële schrijfervaring op bij webwinkel Coolblue. Een Rotterdamse in hart en nieren, die de lezer van VerkeersNet graag op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen in de verkeers-en mobiliteitswereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.