Landbouwverkeer en fietsers
Landbouwverkeer

Flevoland start onderzoek naar verkeerssituatie buitenwegen

Fietsers en landbouwverkeer delen in de provincie Flevoland vaak dezelfde buitenwegen.Provincie Flevoland, 2022

Fietsers die een smalle weg delen met enorme tractoren, is op veel buitenwegen in Flevoland de dagelijkse realiteit. Om de verkeersveiligheid op de wegen in het buitengebied in kaart te brengen, is de provincie een onderzoek gestart naar de ervaringen van weggebruikers. De actie moet zorgen voor meer begrip tussen landbouwverkeer en fietsers.

Aanleiding voor het onderzoek is een gesprek met LTO Noord, verzekeraar Cumela, Fietsersbond en Provincie Flevoland, waarin gesproken is over de verkeersveiligheid op de buitenwegen. De organisaties willen gezamenlijk onderzoeken of een campagne bij kan dragen aan het wederzijdse begrip tussen landbouwverkeer en fietsers.
De resultaten van deze enquête zullen hiervoor worden gebruikt.

Vooral fietsers krijgen de mogelijkheid om hun ervaringen in het buitengebied te delen. Zij kunnen onder meer aangeven hoe ze handelen bij tegemoetkomend landbouwverkeer en wat zij verwachten van bestuurders van landbouwvoertuigen. Ook kunnen deelnemers aan de enquête aangeven wat zij beschouwen als gevaarlijke routes en mogelijke alternatieven.

Het onderzoek is tot 31 oktober in te vullen via de website ‘Buitenwegen Flevoland‘. De campagne moet begin volgend jaar van start gaan.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Marloes Kanselaar is vaste redacteur voor VerkeersNet en werkt nauw samen met de redacteuren van OVPro.nl en TaxiPro.nl. Na een studie Journalistiek werkte ze voor het AD/Rotterdams Dagblad en deed ze commerciële schrijfervaring op bij webwinkel Coolblue. Een Rotterdamse in hart en nieren, die de lezer van VerkeersNet graag op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen in de verkeers-en mobiliteitswereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.