Helmplicht scooters
Verkoopcijfers

Geplande helmplicht zorgt voor daling verkochte snorfietsen

Door de aanstaande helmplicht lijken minder mensen te kiezen voor een scooter met een blauw kenteken. Harold Versteeg | Hollandse Hoogte, 2019

Door de komst van de helmplicht voor snorfietsen per 1 januari 2023, lijken meer mensen te kiezen voor de aankoop van een bromfiets, in plaats van een snorfiets. Ten opzichte van de eerste drie kwartalen van 2021 is de aanschaf van bromfietsen met 51% gestegen en de verkoop van snorfietsen nam met 40% af. Het aandeel speed pedelecs nam ook toe met 7%. Dat blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en datacenter RDC over de eerste drie kwartalen van 2022.

Verder lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad VerkeersNet.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de sectoren verkeer en mobiliteit.

Start actieabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marloes Kanselaar

Marloes Kanselaar is vaste redacteur voor VerkeersNet en werkt nauw samen met de redacteuren van OVPro.nl en TaxiPro.nl. Na een studie Journalistiek werkte ze voor het AD/Rotterdams Dagblad en deed ze commerciële schrijfervaring op bij webwinkel Coolblue. Een Rotterdamse in hart en nieren, die de lezer van VerkeersNet graag op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen in de verkeers-en mobiliteitswereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.