Groen wegdek Eindhoven
Nieuwe coating

Eindhovense oversteekplaatsen veiliger door groen wegdek

Door een deel van het wegdek groen te maken, moet duidelijker te zien zijn dat het geen doorgaande weg is. Gemeente Eindhoven

Op zes oversteekplaatsen in Eindhoven is het wegdek voorzien van een groene coating, om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het doel van de maatregel is het beter laten opvallen van de kruispunten en vooral de oversteekplaatsen. Door de coating en nieuwe belijning zien de straten er niet meer uit als een doorgaande weg, zo is het idee.

Op de gekozen straten wordt vaak hard gereden. Ook het oversteken van de belangrijke verkeersader wordt door veel omwonenden als onveilig ervaren. Er is bewust voor een groene kleur gekozen, vertelt een woordvoerder van de gemeente Eindhoven. “Een rode kleur is afgevallen om verwarring met fietsstroken of fietspaden of fietsstraten te voorkomen; gele coating vervuilt te snel en wordt daardoor grauw; een groene kleur valt op en heeft in de vorm die we nu toepassen (op het hele kruispunt om dit opvallender te maken) een duidelijk attentieverhogend effect.”

De gemeente gaat meten of de snelheid op het traject afneemt, want dat is wel de verwachting. “En als de snelheid afneemt, dan zal naar verwachting ook de oversteekbaarheid verbeteren.” Op termijn wordt de straat als gebiedsontsluitingsweg met een limiet van 30 km/u ingericht.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Marloes Kanselaar is vaste redacteur voor VerkeersNet en werkt nauw samen met de redacteuren van OVPro.nl en TaxiPro.nl. Na een studie Journalistiek werkte ze voor het AD/Rotterdams Dagblad en deed ze commerciële schrijfervaring op bij webwinkel Coolblue. Een Rotterdamse in hart en nieren, die de lezer van VerkeersNet graag op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen in de verkeers-en mobiliteitswereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.