
Kabinet investeert miljarden in weg, spoor en fietsverbindingen
Het kabinet investeert de komende jaren 7,5 miljard euro om nieuwe woonwijken bereikbaar te maken. In infrastructuur voor de auto steekt het kabinet 2,7 miljard euro en voor de fiets is 780 miljoen euro gereserveerd. Ook gaat er 4 miljard euro naar het openbaar vervoer. Investeringen in doorfietsroutes, slimme verkeersinstallaties en flexibele OV-netwerken moeten gaan zorgen voor een optimale bereikbaarheid van gebieden in heel Nederland.
Verder lezen?
Ontwikkel jezelf met vakblad VerkeersNet.
Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de sectoren verkeer en mobiliteit.
Bent u al abonnee van VerkeersNet?
In 2037 zou er een echt uitgebreid metronetwerk in METROpoolregio Amsterdam moeten zijn, met lijnen naar Zaanstad (via eigen station Havenstad en bewoners niet laten lopen naar metrostation Isolatorweg), Zandvoort (met opvolger van de Blauwe Tram via Haarlem en de lessen van de Hoekse Lijn) en Almere (IJmeerlijn; de Floriade zou niet zo’n fiasco zijn geworden als men die al had gehad. Almere moet zijn rol spelen als voorstad van A’dam en dus streven naar aansluiting op metronetwerk).
Goed nieuws! Nu moet men kijken hoe men de realisatie van N/Z-lijn naar Schiphol/Hoofddorp kan versnellen om ruim voor 2030 klaar te zijn. Ieder jaar dat het eerder klaar is geeft ruimte op het spoor, betere verbindingen, minder verkeershinder, meer ondersteuning schone luchtakkoord.
Procedures inkorten of parallel doen en niet oeverloos vergaderen. Focus moet zijn op bouw. Men zou nu al kunnen beginnen met de bouw van de aangepaste software (want dat is altijd complexer dan gedacht).