Vexpan parkeergarage
Seminar Vexpan

“Handreikingen nodig voor duurzaam onderhoud parkeergarages”

Bij het onderhoud van parkeergarages kan meer rekening gehouden worden met duurzaamheid en de mobiliteitsontwikkelingen.Vexpan

Het duurzaam onderhouden van parkeergarages, voldoende aanbod van laadpalen realiseren, hoge energiekosten en nieuwe regelgeving om de veiligheid te waarborgen: het zijn thema’s waar beheerders, exploitanten en eigenaren van parkeergarages dagelijks mee te maken hebben. In het seminar ‘Parkeergarages: ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit’ komen de effecten van de snelle mobiliteitsontwikkeling aan bod. Het seminar vindt op 8 december plaats in Amersfoort en wordt georganiseerd door Vexpan, Platform Parkeren Nederland, in samenwerking met het VBR (Vereniging van gecertificeerde BetonReparatiebedrijven).

Deelnemers krijgen tijdens het seminar een inkijk in de veranderingen die voor bestaande parkeergarages nodig zijn om aan de snel veranderende eisen op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit te kunnen blijven voldoen.

Volgens Jitze Rinsma, mede organisator van het seminar, is er behoefte aan handreikingen om te helpen bij het duurzaam onderhoud van parkeergarages. “Om garages duurzaam te houden is het van belang dat de levensduur wordt verlengd. Maar er is bij een heleboel mensen die zich hiermee bezighouden onvoldoende kennis. Met de opgestelde handreikingen willen we beheerders helpen met het aanpakken van zaken die de duurzaamheid ten goede komen. Bijvoorbeeld bij het maken van een goed onderhoudsplan.”

Koudwatervrees

De stimulatie van elektrisch rijden vanuit de regering dwingt beheerders mee te bewegen met actuele ontwikkelingen. “Niet alleen op straat moeten meer laadpalen komen, maar ook in publieke ruimten zoals parkeergarages. Het moet dan wel duidelijk zijn welke regels er gelden. Er lijkt nog wat koudwatervrees te zijn bij parkeergarage eigenaren. Dat hopen we met het seminar weg te kunnen nemen.”

Eerder deze maand werd nog bekendgemaakt dat de wetgeving rondom het veilig aanleggen van nieuwe laadpunten in parkeergarages vanaf 1 juli 2023 aangepast wordt. De laadpunten moeten vanaf dat moment aan nieuwe voorwaarden gaan voldoen.

Het seminar bijwonen kost 175 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marloes Kanselaar

Marloes Kanselaar is vaste redacteur voor VerkeersNet en werkt nauw samen met de redacteuren van OVPro.nl en TaxiPro.nl. Na een studie Journalistiek werkte ze voor het AD/Rotterdams Dagblad en deed ze commerciële schrijfervaring op bij webwinkel Coolblue. Een Rotterdamse in hart en nieren, die de lezer van VerkeersNet graag op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen in de verkeers-en mobiliteitswereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.