Snorfiets rijbaan wegmarkering
Snelheidsverschillen

VVN: snorfietsen in heel Nederland van fietspad naar rijbaan

Volgens Veilig Verkeer Nederland komt het de verkeersveiligheid ten goede als snorfietsen in heel Nederland naar de rijbaan verplaatst worden.Wikimedia Commons, 2019

Veilig Verkeer Nederland (VVN) pleit ervoor om in navolging van Amsterdam en Utrecht ook in de rest van Nederland snorfietsers naar de rijbaan te verplaatsen. Volgens woordvoerder Rob Stomphorst zorgt dit voor eenduidige regelgeving. Ook in combinatie met de aanstaande helmplicht, vanaf 1 januari, valt de maatregel veel beter uit te leggen. Dat zei hij in een uitzending van BNR Nieuwsradio

Verder lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad VerkeersNet.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de sectoren verkeer en mobiliteit.

Start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marloes Kanselaar

Marloes Kanselaar is vaste redacteur voor VerkeersNet en werkt nauw samen met de redacteuren van OVPro.nl en TaxiPro.nl. Na een studie Journalistiek werkte ze voor het AD/Rotterdams Dagblad en deed ze commerciële schrijfervaring op bij webwinkel Coolblue. Een Rotterdamse in hart en nieren, die de lezer van VerkeersNet graag op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen in de verkeers-en mobiliteitswereld.

1 reactie op “VVN: snorfietsen in heel Nederland van fietspad naar rijbaan”

Bas Hendriksen|01.12.22|11:22

” Ik vind het opvallend dat e-bikers vooral in de stad veel harder gaan dan in de bebouwde kom.” De stad ligt in de bebouwde kom, dus dit klopt niet. Of wordt buiten de bebouwde kom bedoeld?

en e-bikers kunnen helemaal geen 45 km/u, dat zijn speed pedelecs. Onzorgvuldige terminologie vervuilt de discussie nodeloos en dat helpt helaas de discussie niet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.