Alcoholslot Auto
Vereniging Verkeersslachtoffers

Toename verkeersslachtoffers: ‘Alcohol- en rijbewijsslot besparen veel leed’

Een alcoholslot in een auto. Automobilisten met een alcoholslot moeten blazen om de auto te kunnen starten. Ook onderweg moet de automobilist regelmatig blazen. ANP / PHIL NIJHUIS, 2011

De kritiek van Hans van Maanen, bestuurslid van de Vereniging Verkeersslachtoffers, op de maatregelen die genomen worden om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen, liegt er niet om. Hij vindt het onbegrijpelijk dat bestaande technologie hier niet meer voor ingezet wordt. Gisteren werd bekend dat het aantal verkeersdoden- en gewonden vorig jaar voor het eerst in jaren weer is toegenomen. “Het gaat om een enorme hoeveelheid menselijk leed. We vinden het normaal dat er iedere dag twee mensen nooit meer thuiskomen.” 

Verder lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad VerkeersNet.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de sectoren verkeer en mobiliteit.

Start actieabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marloes Kanselaar

Marloes Kanselaar is vaste redacteur voor VerkeersNet en werkt nauw samen met de redacteuren van OVPro.nl en TaxiPro.nl. Na een studie Journalistiek werkte ze voor het AD/Rotterdams Dagblad en deed ze commerciële schrijfervaring op bij webwinkel Coolblue. Een Rotterdamse in hart en nieren, die de lezer van VerkeersNet graag op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen in de verkeers-en mobiliteitswereld.

2 reacties op “Toename verkeersslachtoffers: ‘Alcohol- en rijbewijsslot besparen veel leed’”

Cees Wildervanck|05.01.23|11:56

Hardnekkig ongewenst gedrag (te hard, inhalen,alcohol, bellen) moet en kun je fysiek onmogelijk maken. Niks ‘stukje bewustwording’. Ik kreeg vaak het verwijt: ‘Jij bent toch psycholoog, dan moet je toch altijd voor educatie zijn?’ Nee, ik ben psycholoog en weet dat geïsoleerde communicatie meestal geen zin heeft. Goeie voorlichting heeft wél een heel belangrijke functie als letterlijke en figuurlijke versterker van andere maatregelen, bv infra en handhaving. Dan wel met de nadruk op ‘goeie’.

Bart Hogeweg|05.01.23|10:56

Wel eens van de 30% regeling voor kennnismigranten gehoord? Dit houdt o.a. in dat hoogopgeleide kennismigranten die door grote bedrijven naar NL gehaald worden 30% belasting betalen en als onderdeel van deze regeling hun buitenlandse rijbewijs in kunnen wisselen voor een Nederlands rijbewijs zonder daarvoor theorie- en praktijkexamen tehoeven te doen. Absurde regeling,maar de ministers van I&W doen er niets mee. Economische belangen. (lees: geld,veel belangrijker dan verkeersveiligheid).

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.