
Boek vol praktijkvoorbeelden Shared Space moet vooral inspireren
Shared Space is voor veel verkeerskundigen geen onbekend begrip. Het concept waarbij de verblijfsruimte centraal staat en verkeersdeelnemers samen de openbare ruimte delen, komt op steeds meer plekken in Nederland terug. Vaak met succes, soms pakt het minder goed uit. In het nieuwe boek ‘Shared Space – Een innovatief verkeersconcept zonder regels’, worden meerdere praktijkvoorbeelden uitgelicht die als inspiratie moeten dienen. Sjoerd Nota is een van de samenstellers en vertelt meer over dit vooruitstrevende verkeersconcept.
Verder lezen?
Ontwikkel jezelf met vakblad VerkeersNet.
Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de sectoren verkeer en mobiliteit.
Bent u al abonnee van VerkeersNet?
De shared space achter het Centraal Station in Amsterdam wordt nu vermeden door mensen die zich niet zo zeker van zichzelf voelen daar. Door karakter, fysieke gesteldheid of wat dan ook (maakt niet uit ook).
Door ter plekke te constateren dat het ‘best goed gaat’ zie je niet dat mensen deze plek vermijden. Ze kunnen er op die plek namelijk niet op vertrouwen dat ze hun rechten als voetganger of hun voorrang als fietser kunnen krijgen. Dat is een onrechtvaardigheid, een mislukking.