Onderzoek data fietshelm
Onderzoek

Fietshelm levert waardevolle data op voor aanleggen fietsinfrastructuur

Onderzoekers gebruiken de data uit de Hövdinghelm om voorkeuren van de fietsers vast te stellen in verhouding tot de infrastructuur. Hövding

Het dragen van een fietshelm helpt niet alleen bij het voorkomen van ernstig hoofdletsel bij een ongeluk. Het levert ook waardevolle data op over het gedrag van fietsers, gevaarlijke weggedeelten en welke keuze fietsers maken in relatie tot verschillende soorten fietsinfrastructuur. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een goede fietsinfrastructuur ervoor zorgt dat meer mensen méér en langere stukken gaan fietsen. Onderzoekers maakten gebruik van gegevens van fietsers die een Hövding fietshelm droegen.

Verder lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad VerkeersNet.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de sectoren verkeer en mobiliteit.

Start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marloes Kanselaar

Marloes Kanselaar is vaste redacteur voor VerkeersNet en werkt nauw samen met de redacteuren van OVPro.nl en TaxiPro.nl. Na een studie Journalistiek werkte ze voor het AD/Rotterdams Dagblad en deed ze commerciële schrijfervaring op bij webwinkel Coolblue. Een Rotterdamse in hart en nieren, die de lezer van VerkeersNet graag op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen in de verkeers-en mobiliteitswereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.