Remwegdemonstratie Veilig Verkeer Nederland
Remwegdemonstratie

‘Verrassing zit ‘m in de tijd en ruimte die je nodig hebt om te remmen’

De gemeente Rotterdam wil met de remwegdemonstratie laten zien wat het effect is op de verkeersveiligheid en leefbaarheid, bij een snelheidsverlaging naar 30 km/u. ProMedia / Marloes Kanselaar

“De veiligheid van auto’s is misschien verbeterd, maar mensen rijden nog steeds zoals ze deden in 1950”, aldus Leo Krippendorf, de bestuurder van de testauto die vanmiddag in het centrum van Rotterdam gebruikt wordt voor een remwegdemonstratie. De demo, een initiatief van de gemeente Rotterdam en Veilig Verkeer Nederland, moet mensen bewust maken van hoeveel meters een auto nodig heeft om tot stilstand te komen, bij 30 km/u en bij 50 km/u.

Verder lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad VerkeersNet.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de sectoren verkeer en mobiliteit.

Start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marloes Kanselaar

Marloes Kanselaar is vaste redacteur voor VerkeersNet en werkt nauw samen met de redacteuren van OVPro.nl en TaxiPro.nl. Na een studie Journalistiek werkte ze voor het AD/Rotterdams Dagblad en deed ze commerciële schrijfervaring op bij webwinkel Coolblue. Een Rotterdamse in hart en nieren, die de lezer van VerkeersNet graag op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen in de verkeers-en mobiliteitswereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.