Zoetermeer geeft straatparkeerdata vrij

BoorwerkAutomobilisten worden in de binnenstad van Zoetermeer binnenkort snel en eenvoudig naar een vrije parkeerplek geleid.

Actuele informatie uit speciale sensoren in de weg over beschikbare parkeerplaatsen wordt gekoppeld met elektronische informatieborden langs de wegen naar het centrum van de stad.

De gemeente Zoetermeer wil de parkeerdata ook vrij geven. Op den duur wordt de parkeerdata dan ook beschikbaar via een app voor smartphones en navigatiesystemen in voertuigen.

Startsein van de innovatieve parkeeroplossing in het centrum van Zoetermeer was het plaatsen van de laatste parkeersensor in een parkeerplaats op de Pilatusdam n Zoetermeer. Draadloze sensoren brengen straks real-time het aantal vrije én bezette parkeerplekken op de Pilatusdam, Tempel, Delftsewallen, CKC en Osijlaan in kaart.

Volgens planning is het systeem medio oktober operationeel. Zodra het systeem in werking is gesteld communiceert zij met het verkeersmanagementsysteem van de gemeente Zoetermeer. Automobilisten worden dan via digitale informatieborden langs de toegangswegen geïnformeerd over waar de vrije parkeerplekken zich bevinden.

Het systeem wordt geleverd door Vialis en Nedap.

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.