Betaald en bewaakt stallen met RFID-fietschip

bicyle2De introductie van een passieve RFID fietschip door BCycle maakt het voor stallingbeheerders mogelijk betaald fietsenstallen te introduceren zonder grote investeringen.

Labels aanbrengen, barcodes scannen, persoonlijke controles: het wordt allemaal overbodig met de RFID fietstag van BCycle: een nieuw product op het gebied van de automatisering van fietsenstallingen. Het systeem is geschikt voor betalen, verwijzen, registreren en toegangscontrole.

De passieve RFID fietschip wordt in de vorm van een kaart in de fietstaghouder geschoven die in de spaak van de fiets wordt aangebracht.

Het back-office systeem is volledig webbased. BCycle beschikt over een ISO 27001 gecertificeerde serveromgeving, dat ook aan de eigen cloud based back-office gekoppeld kan worden.  Als beheerder hoeft men niet te investeren. Men betaalt een klein vast bedrag per geparkeerde fiets.

Het systeem biedt verschillende mogelijkheden. Het kan bijvoorbeeld de fietsenstalling onbemand laten werken. En als een fiets langer dan de vooraf vastgestelde periode in de stalling staat, dan registreert het systeem dit zelfs als de fiets buiten het rek staat.

De RFID fietstag biedt ook de fietser meer gemak, service en een snellere doorstroming doordat de chip bij het passeren automatisch wordt uitgelezen. Op een display staat of er in- of uit gefietst wordt en hoeveel vrije plaatsen er nog zijn in de sectoren van de fietsenstalling.  

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.