Arcadis/VID en ARS/TNO doen mee aan proef In Car-informatiediensten

proef_amsterdamDe twee consortia, Arcadis/VID en ARS/TNO, gaan bijdragen aan de Praktijkproef Amsterdam om de doorstroming in de regio te verbeteren. De consortia en Rijkswaterstaat – namens de Praktijkproef Amsterdam – hebben hiervoor de contracten ondertekend.

De consortia voeren van medio 2014 tot eind 2015 proeven uit met zogeheten In Car-informatiediensten. Deze proeven richten zich op frequente gebruikers van de ringweg A10 en op bezoekers van grote evenementen in Amsterdam. Op basis van persoonlijke en actuele verkeers-, route- en parkeerinformatie kunnen automobilisten de beste route voor dat moment kiezen. Hierdoor worden reistijden korter en betrouwbaarder. Binnenkort start de werving van de 30.000 benodigde deelnemers.

Eén van de twee winnende consortia is ARS Traffic & Transport Technology en TNO met diverse subcontractors. Die laat weten dat bij hen een open platform met een aantal launching applicaties centraal zal staan in de proef. In dit platform kunnen verschillende publieke en private databronnen worden gecombineerd en worden de informatie-halffabricaten voor de markt- en overheidspartijen ter beschikking gesteld. Het platform maakt het voor verschillende partijen mogelijk om aan te haken met hun producten en diensten.

De proef met de In Car diensten is één van de twee onderdelen van de Praktijkproef Amsterdam. In het andere onderdeel reageren verkeers- en doseerlichten bij opritten van de A10-West, en de aansluitende gemeentelijke wegen, automatisch en in samenhang op voorspellingen van files.

In de Praktijkproef Amsterdam werken de gemeente Amsterdam, de provincie Noord-Holland, Stadsregio Amsterdam, Rijkswaterstaat, marktpartijen en wetenschappers samen om de doorstroming op de wegen in Amsterdam te verbeteren.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.