Draadloze sensor controleert Shop & Go zone

Shop and Go Kortrijk_NedapVorig jaar introduceerde Kortrijk Shop & Go parkeerzones in het centrum van de stad. Bezoekers die snel een boodschap willen doen kunnen gebruik maken van deze kortparkeerzones. De controle heeft plaats met behulp van draadloze sensoren. Mechelen heeft het voorbeeld inmiddels gevolgd.

In de Shop & Go zones, die voorzien zijn van het draadloze parkeersensor systeem SENSIT van Nedap, kan een half uur lang gratis geparkeerd worden. De in de grond gemonteerde sensoren detecteren per parkeerplek in real-time of er een voertuig geparkeerd staat en hoe lang de plek bezet is.

De kortparkeerzones worden strikt gehandhaafd door parkeerwachters. Zodra een parkeersensor constateert dat een voertuig langer dan 30 minuten geparkeerd staat, ontvangen de parkeerwachters hiervan automatisch een melding. In het bericht staat de parkeerplek waarop de overtreding is geconstateerd vermeld, zodat de parkeerwachter zeer efficiënt kan handhaven.

Kortrijk ontving dezer dagen de Smart City Award voor het project. In de tussentijd heeft ook de Belgische stad Mechelen, naar het voorbeeld van Kortrijk, Shop & Go parkeerplaatsen geïnstalleerd in het centrum van haar stad.

 

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.