Streektransferium als toegang tot Nieuwe Hollandse Waterlinie

transferiumJe auto parkeren naast de snelweg en zelf te voet, per fiets of in een kano op ontdekkingstocht langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Eiland van Schalkwijk. Binnenkort biedt het Streektransferium Linieland, op de grens tussen Houten en Nieuwegein, deze mogelijkheid.

Het complex, dat bestaat uit parkeerterrein, wegrestaurant en een cirkelvormig landmark dat de verbinding vormt met de naastgelegen A27, is zo goed als gereed.

Het spiraalvormige verbindende element tussen snelweg en polder vormt het hart van het transferium. Dit hart heeft een duidelijke landmarkfunctie. Het bevat een fietsenstalling, fietsenverhuurlocatie en een uitkijkpunt.

Op basis van het referentieontwerp van Arc2 en de gemeente maakte ipv Delft in opdracht van Gebroeders de Koning het definitieve ontwerp.

De in hoogte aflopende stalen palen in het centrum van de hellingbaan geleiden bezoekers letterlijk naar het parkeerterrein en maken het transferium van veraf zichtbaar. Aan de binnenzijde van de cirkelvormige palenrij ligt een stalen trap die uitkomt op een uitkijkplateau op 15 meter hoogte.

Voor de realisatie van Streektransferium Linieland kreeg de gemeente Houten subsidie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu vanuit de subsidieregeling innovatieprogramma Mooi Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.