Wireless Detection system, veelzijdige voertuigdetectie

[gesponsorde bijdrage]

Peek introduceert een nieuwe manier om voertuigen te detecteren: Wireless Detection System (WDS). Het WDS kan voor diverse verkeersmanagement – en ITS applicaties worden gebruikt.De draadloze sensor is een gevoelige magnetometer die geschikt is voor het wegdek. De sensor wordt in het hart van de rijbaan aangebracht met minimale beschadiging aan het wegdek. De sensor signaleert een verstoring van het aardmagnetische veld en verzendt deze informatie naar het Access Point.

Het WDS kan voor legio activiteiten worden gebruikt. Mogelijkheden zijn o.a.:
• het meten van data: intensiteit, snelheid en voertuigclassificatie;
• het meten van wachttijden op ongeregelde kruispunten;
• het vervangen van of uitbreiden van (bestaande) detectie op kruispunten met verkeersregelinstallaties;
• het meten van intensiteit en snelheid op afvoerrichtingen bij kruispunten;
• het meten van wachttijden en intensiteiten bij rotondes waarbij eventueel op zeker moment een doseerinstallatie wordt geactiveerd.

Het WDS systeem is snel en eenvoudig te installeren, waardoor het een flexibel alternatief of aanvulling is op de conventionele detectielussen. De sensoren kunnen binnen 10 minuten in het wegdek aangebracht worden. Er hoeft alleen een gat van 6 cm diep en een diameter van 10 cm worden gefreesd. Omdat er geen wegslijpingen nodig zijn, wordt het wegdek niet beschadigd. Bijkomend voordeel van de snelle installatie is een minimale wegafzetting. Ook een bestaand systeem kan snel en met weinig inspanning uitgebreid worden. Er hoeft alleen maar een sensor geplaatst te worden, zonder dat er nieuwe bekabeling getrokken hoeft te worden.
Uiteraard wordt het WDS volledig ondersteund door de Peek verkeersregelaar EC-2®.

Wilt u meer informatie over WDS? Neem dan contact op via 033-4541777 of [email protected] of kijk op www.peektraffic.nl

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.