Busperrons met gelijkvloerse instap

leiconperronLeicon Verkeersgeleiding heeft perronelementen ontwikkeld waarmee een gelijkvloerse instap mogelijk wordt. Het aanrijdprofiel voldoet aan de richtlijnen van het CROW. In publicatie 233 wordt gesteld dat het maximale te accepteren verticale en horizontale niveauverschil 50 mm bedraagt. Door gebruik te maken van de perronelementen van Leicon kunnen buschauffeurs de halte direct aanrijden waardoor de bus op een optimale afstand van de opstapplaats tot stilstand komt.

Leicon Verkeersgeleiding beschikt over drie verschillende typen perronelementen:
Leicon Busperron GK: de nieuwste serie prefab elementen met een voet van gewapend beton waarop de OV-personenbus kan halteren. In combinatie met de verbredingselementen kunnen complete perrons worden aangebracht. De elementen worden standaard geleverd met zwart/wit blokmarkering.
Leicon Busperron GL: een serie prefab elementen van verschillende lengtes en breedtes waarmee complete busperrons kunnen worden aangebracht. De elementen worden standaard geleverd met zwart/wit blokmarkering. Leicon Profil Perronband: een losse perronband met een lengte van 1 meter met diverse overgangselementen, hoekelementen en entree-elementen. In verschillende uitvoeringen (kleuren en materialen) leverbaar
Meer info: www.leicon.nl

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.