Bewegwijzering voor kinderen

bewegwijzeringkindDolfijnen, krokodillen en schildpadden, ze maken deel uit van speciaal voor kinderen ontworpen bewegwijzering in de Rotterdamse wijk Pendrecht. Recentelijk zijn de acht kindvriendelijke routes feestelijk geopend. Het ontwerp van de bewegwijzering komt van ipv Delft.
De acht routes maken deel uit van de wijkbrede Kindercampus, een kindvriendelijke leef- en leeromgeving in de (voormalige) probleemwijk. Ontwerpbureau ipv Delft ontwierp verschillende symbolen van waterdieren, waarna de basisschoolleerlingen zelf een symbool kozen voor de route waaraan hun school ligt. Begin- en eindpunt van alle routes worden gemarkeerd met levensgrote waterdieren. Samen verbinden de routes scholen, speelplaatsen en naschoolse opvang met elkaar, zodat kinderen veilig van en naar hun bestemming kunnen lopen. De vier hoofdroutes kruisen elkaar in het centrum van de wijk, op Plein 1953.
De bewegwijzering bestaat uit driehoekige, antracietkleurige betonelementen die om de 35 tot 50 meter op de grond staan, als onderdeel van de bestrating. Gekleurde symbolen wijzen in de richting van zowel begin- als eindpunt. Op het eindpunt van elke route komt uiteindelijk een levensgrote en soms bespeelbare versie van het betreffende dierensymbool. Een grote walvis zal op Plein 1953 het middelpunt van de routes markeren.
Verder ontwierp het Delftse bureau knalrode, stalen draadfiguren van twee meter hoog voor drie gevaarlijke kruispunten op de routes. Deze worden gecombineerd met opvallende, geschakelde rode hekwerken op het trottoir. Ten slotte ondersteunt ook attentieverhogende belijning op de bestrating de veelal allochtone kinderen bij het veilig door de wijk bewegen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.