Iman Koster directeur-bestuurder CROW FOTO CROW

CROW-bestuurder Koster stopt na zeventien jaar

Iman Koster directeur-bestuurder CROW FOTO CROW

Iman Koster stopt na zeventien jaar als directeur-bestuurder bij het CROW. Per 1 januari 2019 legt hij zijn taken neer bij het kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte. Wie hem opvolgt is nog niet bekend; de procedure voor zijn opvolging is inmiddels gestart.

De directiewissel komt op een goed moment, benadrukken Koster en CROW in een gezamenlijke verklaring. “CROW gaat een nieuwe fase in en heeft een directie nodig die zich voor de komende periode aan CROW verbindt om de ingezette verandering verder door te trekken”, schrijft Koster. “Dat vereist een verbintenis van minimaal drie tot vier jaar. Ik ben nu 60 en ben in om nieuwe dingen te doen nu dat nog kan.”

Hij heeft 17 jaar lang met “veel plezier en energie” gewerkt aan het verder ontwikkelen en laten doorgroeien van de organisatie. “Omdat zich steeds nieuwe ontwikkelingen en kansen voordeden, ben ik veel langer gebleven dan ik bij mijn aantreden voorzag. Samen hebben we CROW laten groeien en ontwikkelen. Dat maakt mij trots.”

Nieuwe bestuurder

De voorzitter van de Raad van Toezicht van CROW, Cristel van de Ven, dankt Koster in de verklaring voor zijn inzet. “Iman heeft CROW gebracht tot de moderne, toekomstgerichte organisatie die het nu is. CROW heeft afgelopen jaren flink wat ontwikkelingen in de sector meegemaakt en heeft daar proactief en constructief op weten te reageren.”

Koster treedt per 1 januari 2019 terug als bestuurder en blijft tot 1 mei beschikbaar voor CROW. Dat geeft de Raad van Toezicht naar eigen zeggen ruimte om overdracht zorgvuldig te laten verlopen. Met stakeholders en OR wordt nu nagedacht over een leiderschapsstructuur die goed past “bij de fase waarin de organisatie zit”. Streven is om dat dit najaar te hebben vastgesteld en om eind dit jaar een nieuwe directie te hebben benoemd.

Naast Koster zitten Rogier Rijkers en Véronique Christiaans-Joosten in het managementteam van CROW. Rijkers is zakelijk directeur, Christiaans-Joosten is operationeel manager.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.