TNO-locatie in Delft, Stieltjesweg. FOTO: Google Maps

Onderzoeksinstellingen Vias institute en TNO werken samen aan veiligheid

TNO-locatie in Delft, Stieltjesweg. FOTO: Google Maps

Tijdens een bezoek van de Belgische minister Jambon van Veiligheid en Binnenlandse Zaken aan TNO-locatie Oude Waalsdorperweg Den Haag hebben Karin Genoe, CEO van Vias institute, en Krishna Taneja, directeur Nationale Veiligheid bij TNO, een intentieverklaring getekend voor nauwere samenwerking tussen beide onderzoeksorganisaties.

Vias institute doet veel onderzoek naar mobiliteit en verkeersveiligheid. De organisatie vergroot haar onderzoeksterrein steeds meer naar maatschappelijke veiligheid in de breedste zin van het woord. Ook TNO is actief in dat veld. Vias institute wil haar kennis delen en haar ervaring zo breed mogelijk inzetten “om maatschappelijke risico’s te verminderen”. Vandaar de samenwerking.

Landsgrenzen

Ook TNO ziet voordelen. De onderzoeksorganisatie heeft nu een partner voor verdere internationalisering in het veiligheidsdomein. “Veiligheid houdt zich niet aan landsgrenzen”, stelt TNO. “Samenwerking tussen publieke veiligheidsorganisaties uit buurlanden is een logisch antwoord daarop. Waar publieke veiligheidsorganisaties steeds vaker de samenwerking opzoeken is het vanzelfsprekend dat ook de hen ondersteunende onderzoeksorganisaties dat doen. Zo kunnen kennisvragen in de internationale context worden geadresseerd en kunnen er grensoverschrijdende oplossingen worden ontwikkeld.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.