Auto's rijden 's nachts door centrum Utrecht

Kijkje in de keuken bij PTV Group, maker van verkeerskundige software

Verkeerskundigen bijeen brengen, ze informeren over verkeerskundige software en ze laten leren van praktijkvoorbeelden. Dat is het doel van de jaarlijkse gebruikersdag van PTV Group op dinsdag 13 november bij congrescentrum Inn Style in Maarssen.

Onder meer Sweco en 4Cast zijn van de partij. Zij werken aan een nieuw verkeersmodel voor de provincie Utrecht en gebruiken hiervoor software van PTV Group. Het gaat om een model dat de provincie in staat stelt om doelgericht elke combinatie van vervoerswijzen te analyseren en in te richten. Dit in tegenstelling tot veel modellen die alleen losse verkeerverplaatsingen in kaart brengen, zonder dat de relaties duidelijk worden.

DTV Consultants komt vertellen hoe de software helpt bij het instellen van de intelligente verkeersregelinstallaties op de N279 in Noord-Brabant. Bovendien is de TU Delft present voor een presentatie over het simuleren van autonome voertuigen met PTV-software.

Verkeersgedrag

PTV Group heeft verschillende softwarepakketten voor het simuleren en modelleren van verkeersstromen. Onder meer PTV Visum: software voor verkeersanalyses, voorspellingen en gegevensbeheer waarmee onder meer een inschatting gemaakt kan van hoe het verkeersbeeld er de komende tien jaar uit zal zien. Een gedetailleerder beeld geeft PTV Vissim. Deze software analyseert het verkeersgedrag per voertuig, gebruiker en seconde. PTV Optima geeft nauwkeurige realtime verkeersinformatie en doet betrouwbare voorspellingen voor het komende uur.

“De werking hiervan wordt uitgelegd”, vertelt Kirtan Boedhoe, global marketing consultant bij PTV Group. “We gaan ook beschrijven welke updates eraan zitten te komen. De cases van de bedrijven laten mooi zien hoe de software in de praktijk werkt. Dus het is een hele totale dag.”

Openstaan

De dag is voor veel mensen interessant, benadrukt hij. “Niet alleen voor de gebruikers van de software, maar voor alle andere verkeerskundigen die openstaan om meer te leren over hoe je onze simulatie- en modelleringssoftware kunt inzetten. Het is de ideale dag om ook in de keuken te kijken van anderen.”

De gebruikersdag is dinsdag 13 november bij congrescentrum Inn Style in Maarssen. Geïnteresseerden kunnen zich gratis inschrijven. Bekijk hier de terugblik op vorige editie in Helmond.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.