NDOV en DOVA samen verder als Samenwerkingsverband DOVA

De organisaties NDOV en DOVA slaan de handen ineen en gaan samen verder onder de naam Samenwerkingsverband DOVA. Omdat beide partijen werken namens de decentrale ov-autoriteiten en werkzaamheden elkaar aanvullen, is het samengaan in de vorm van een Coöperatieve Vereniging volgens hen ‘een logische stap’.

Het Samenwerkingsverband DOVA bestaat uit een cluster OV-netwerk, waarin de beleidsafstemming plaatsvindt en een cluster OV-data, waarin de werkzaamheden van het huidige NDOV ondergebracht worden. De komende tijd wordt er gewerkt aan het verder opbouwen van deze nieuwe organisatievorm.

NDOV is een samenwerkingsverband van 15 overheden die het openbaar vervoer aansturen. Binnen de organisatie werken vervoerders en ov-autoriteiten samen aan het beschikbaar stellen van brondata van en over het openbaar vervoer.

Mobility as a Service

DOVA is een samenwerkingsverband van de veertien decentrale OV-autoriteiten. De organisatie houdt zich bezig met onderwerpen die alle OV-autoriteiten aangaan, waaronder het beleid over het OV-betaal- en tariefsysteem, sociale veiligheid en Mobility as a Service.

Met de verhuizing van Den Haag naar Utrecht, 1 maart vorig jaar, kreeg DOVA al onderdak bij CROW. Nu delen drie organisaties het kantoor van CROW aan het Jaarbeursplein in Utrecht: CROW-NDOV, CROW-KpVV en DOVA.

In januari ontvangen alle relaties een update over het nieuwe Samenwerkingsverband DOVA en presenteert de organisatie een nieuwe huisstijl en website.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.