Pieter Litjens nieuwe directeur-bestuurder CROW

Pieter Litjens, wethouder Amsterdam

Pieter Litjens, onder meer oud-wethouder Verkeer en Vervoer van de gemeente Amsterdam, volgt Iman Koster op als directeur-bestuurder van het CROW. Hij start per 15 januari. CROW is een kennispartner voor (decentrale) overheden, aannemers en adviesbureaus en onder andere KpVV en NDOV zijn bij deze instantie ondergebracht.

“Met Pieter Litjens krijgt CROW een inspirerend en verbindend boegbeeld, die voort kan bouwen op de fundamenten die de afgelopen jaren zijn gelegd onder het nieuwe CROW”, stelt Raad van Toezicht-voorzitter Cristel van de Ven lovend in een verklaring. “Met zijn grote bestuurlijke ervaring en inhoudelijke kennis en affiniteit is hij een betrokken gesprekspartner voor opdrachtgevers en klanten. Samen met onze bevlogen medewerkers kan hij de positie van CROW verder uitbouwen.”

Pieter Litjens was hiervoor onder andere wethouder Verkeer en Vervoer van de gemeente Amsterdam en lid van de Tweede Kamer. “Ik ben zeer blij met deze prachtige plek in een bedrijf wat nationaal gezien wordt als toonaangevend in de sector. Een organisatie die volop bezig is om klanten en opdrachtgevers op een moderne manier te ondersteunen. Ik ga er met veel energie alles aan doen om onze klanten en onze mensen daar bij te helpen.”

Goed moment

CROW is een kennispartner voor (decentrale) overheden, aannemers en adviesbureaus. Samen met het werkveld verzamelt, bundelt en duidt de organisatie kennis die praktisch toepasbaar is op vraagstukken van professionals, van beleid tot beheer. Dit gebeurt op not-for-profit basis, dus zonder winstoogmerk. De nieuwe directeur-bestuurder volgt Iman Koster op, die de afgelopen zeventien jaar aan het roer stond in Ede.

De directiewissel komt op een goed moment, benadrukten Koster en CROW destijds in een gezamenlijke verklaring over het vertrek. “CROW gaat een nieuwe fase in en heeft een directie nodig die zich voor de komende periode aan CROW verbindt om de ingezette verandering verder door te trekken”, schreef Koster. “Dat vereist een verbintenis van minimaal drie tot vier jaar. Ik ben nu 60 en ben in om nieuwe dingen te doen nu dat nog kan.”

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.